Krim anti-kedut membuat di rumah

Hai kawan-kawan! Saya telah mendapat banyak soalan daripada anda tentang cara bagaimana saya menjaga kulit muka saya dan sebab itulah saya memutuskan untuk mengabdikan catatan ini untuk membincangkan mengenai masalah tersebut. Sebelum ini, saya sering menyembunyikan usia sebenar saya kerana ia adalah memalukan bagi saya untuk mengakui bahawa saya sudah berusia 49 tahun! Saya selalu berasa cemburu melihat wanita muda dan cantik. Saya juga pernah mengalami kemurungan kerana berfikir bahawa jika kecantikan saya hilang, saya tidak ada apa-apa lagi untuk dilakukan.

Dua tahun lalu, saya tidak boleh berbangga dengan penampilan saya. Segala kedutan dan garis halus itu membuatkan saya sedih dan rasa sakit. Warna kulit saya menjadi pudar dan saya kelihatan seperti seorang nenek. Saya membuat keputusan untuk mengubah segala-galanya dan terdesak mencari beberapa jenis produk. Saya melihat di Internet mengenai ubat anti penuaan di rumah dan memutuskan untuk mencuba. Berikut adalah beberapa resipi.

Minyak zaitun
Minyak zaitun memang bagus untuk rawatan kecantikan kulit. Kandungan vitamin yang lengkap seperti vitamin C, D dan E, serta zat besi yang dilengkapi dnegan zat anti bakteria terbaik untk awet muda. 
Sebelum tidur bersihkan muka terlebih dahulu, dan sapukan dengan minyak zaitun. Biarkan sampai ke pagi hari. Keesokan pagi barulah dibilas dengan air bersih.

Lidah buaya
Lidah buaya kaya dengan antioksida yang diperlukan kulit. Campur dengan putih telur dan jadikan masker dua hari sekali untuk mengurangi kedut di dahi. Bilas sehingga bersih selepas 15 minit.

Lemon
Buah yang kaya vitamin C seperti buah lemon dan limau nipis atau pelbagai buah yang jenis masam boleh dijadikan masker untuk hilangkan kedutan pada wajah. Potong dan picit buah lemon di dahi dan lakukan sehari sekali. Petua ni boleh buat…sebab simple dan kebetulan memang stok lemon sentiasa ada je sekarang ni kat rumah.

 

Scrub Yoghurt

Vitamin B6 dalam yoghurt dapat membantu merangsang aliran darah sehingga membuat kulit Anda terasa segar dan sehat.

Cuci wajah Anda dengan sabun atau pembersih wajah. Tepuk-tepuk hingga kering dengan handuk.
Masukkan yoghurt tawar ke dalam mangkuk.
Oleskan yoghurt pada kulit Anda. Diamkan selama 15 menit atau lebih.
Cuci wajah Anda dengan air dingin.
Tepuk-tepuk hingga kering dengan handuk atau kain lap.
Ulangi seminggu sekali.

Itulah kisah saya. Saya harap pengalaman saya akan memberi makna pada orang ramai. Seorang wanita harus kelihatan cantik pada semua peringkat umur!

 

sumber : recommendedby.pro

Hantar Komen