“Habis Tawaf Mesti Bagitau Suami Perut Rasa Ketat Sangat, Kaki Badan Semua Sakit” – Puteri Sarah Liyana

(Sila skrol ke bawah untuk melihat gambar)

Pelakon Puteri Sarah Liyana akui tidak mudah serta berasa penat mengerjakan ibadah umrah tatkala sedang hamil 23 minggu serta menguruskan anak sulungnya dalam masa yang sama.

Menurut Sarah, Allah permudahkan segala urusan kerana niatnya untuk beribadah.

“It ain’t easy and extremely tired when u’re 23 weeks pregnant and ur baby is very, very, very clingy. Nak-nak time solat pun nak berdukung.

“Tapi alhamdulillah suami banyak dukung especially time tawaf, family members yang lain pun tolong jaga syaikhul. Allah permudahkan semua kerana niat nak beribadah,” luah Sarah.

Sarah mendedahkan doktor berpesan kepadanya supaya tidak pergi ke tanah suci.

Namun, Sarah bertegas ingin juga mengikuti kerana tidak mahu ketinggalan beribadat bersama-sama ahli keluarga.

Sebelum mengerjakan ibadah umrah, Sarah mengambil keputusan untuk mendapatkan suntikan vaksin.

Sarah berpesan kepada ibu-ibu yang lain agar tidak memandang mudah tentang penjagaan ketika hamil.

“Doctor banyak kali pesan  tapi nak jugak sebab taknak ketinggalan nak ikut family beribadat sama-sama.

“Segala cucuk vaccines ambil sebab timelah ni kita paling fragile (please take note preggy mums).

“Persiapkan diri anda ask ur gynae apa vaccines boleh dan kena ambil. You don’t wanna take the risk pergi empty handed je,” pesan Sarah.

Walaupun mengalami perut berasa ketat, kaki dan badan sakit, Sarah berpuas hati kerana dapat melakukan ibadah umrah.

“Penat memang penat, after habis tawaf mesti bagitau suami perut rasa ketat sangat, kaki badan semua sakit and sometimes syaikhul taknak dekat orang lain nak mama dia jugak. 

“Adik syaikhul pun boleh tahan. Kicking everytime.Tapi hati puas, happy Allah sahaja yang tau,” tulisnya. Sarah bersama suaminya, Shamsul Yusof bersama anak mereka,Syaikhul Islam menunaikan umrah pada 19 November lalu.

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

Sumber : Gempak  SoyaLemon.ORG

SoyaLemon.COM

Hantar Komen

Be the first to comment

Leave a Reply