Puteri Sarah Puas Dapat Tawaf Walau Hamil 23 Minggu & Anak ‘Melekap’ Sepanjang Masa

Menunaikan ibadat umrah bersama anak-anak kecil tentu bukan mudah. Tambahan pula jika ibu sedang hamil, ia tentunya mencabar. Inilah pengalaman yang dilalui oleh isteri kesayangan Syamsul Yusof, Puteri Sarah Liyana. Serius tidak mudah untuk seorang ibu yang hamil mengerjakan ibadah umrah ditambah pula dengan keadaan anak sulung yang masih kecil.

 Ikuti perkongsian Puteri Sarah Liyana seperti yang dimuat naik di laman Instagramnya.

It ain’t easy and extremely tired when u’re 23 weeks pregnant and ur baby is very, very, very clingy 😖 Nak2 time solat pun nak berdukung. Tapi alhamdulillah suami banyak dukung especially time tawaf, family members yang lain pun tolong jaga syaikhul. Allah permudahkan semua kerana niat nak beribadah.

Doctor banyak kali pesan JANGAN PERGI tapi nak jugak sebab taknak ketinggalan nak ikut family beribadat sama2. Segala cucuk vaccines ambil sebab timelah ni kita paling fragile – 📣📣 (pls take note preggy mums. Persiapkan diri anda ask ur gynae apa vaccines BOLEH & KENA AMBIL. U don’t wanna take the risk pergi empty handed je )

Penat memang penat, after habis tawaf mesti bagitau suami perut rasa ketat sangat, kaki badan semua sakit and sometimes syaikhul taknak dekat orang lain nak mama dia jugak. Adik syaikhul pun boleh tahan. Kicking everytime ☺️ Tapi hati puas , happy Allah sahaja yang tau ❤️❤️

 

Antara komen-komen netizen :

Rata-rata netizen mendoakan agar segala urusan Puteri Sarah di sana  dipermudahkan..

Walau bagaimanapun kepuasan kerana dapat melakukan tawaf seakan dapat menggantikan segala dugaan yang dilalui. Allah sentiasa akan membantu hambaNya yang ingin beribadah.

Sumber : Kashoorga via  IG puterisarahliyana

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

 

Sumber : Sumber

SoyaLemon.COM

Hantar Komen

Be the first to comment

Leave a Reply